Onursal Yazar Spencer G. NILES

Pennsylvania State Universitesi Psikolojik Danışmanlık, Danışmanlık Psikolojisi ve Rehabilitasyon Hizmetleri Bölümü Başkanı ve öğretim üyesidir. Dr. Niles, Penn State Üniversitesi’nin Kariyer Geliştirme Çalışmaları ve Kamu Politikaları Merkezi’nin Direktörlüğünü de yürütmekte; bunun yanısıra, “International Development for Kuder, Inc.” isimli firmanın Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

National Career Development Association’ın (NCDA) Başkanlığını yürütmüş olan Prof. Dr. Spencer G.Niles, The Career Development Quarterly1’nin editörlüğünü de yapmış; halen Journal of Counseling and Development’ın editörlüğünü sürdürmektedir.

 sgn

Niles’ın yazar ve yardımcı yazar olarak 100’ün üzerinde yayını bulunmaktadır. Bugüne kadar yine 100’ün üzerinde kariyer geliştirme kuramları ve uygulamaları üzerine sunum gerçekleştirmiştir. Niles, Japon Kariyer Geliştirme Derneği’nin (Japanese Career Development Association) ve İtalyan Eğitim ve Mesleki Rehberlik Derneği’nin (Italian Association for Educational and Vocational Guidance) onur üyesi ve Ohio Kariyer Geliştirme Derneği’nin (Ohio Career Development Association) ise Yaşam Boyu Onur üyesidir. (Lifetime Honorary Member).

Önemli Ödülleri: Eminent Career Award, American Counseling Association’s Reward, David Brooks Distinguished Mentor Award, Extended Research Award, Noted Scholar Award (University of British Columbia)